Nieuws

20 mei 2015

Kijk vanavond naar het SongfestivalCafé!

Kijk vanavond naar het SongfestivalCafé! Zodra de laatste act van de tweede halve finale voorbij is, start de uitzending live vanuit VondelCS. Je kan het SongfestivalCafé bekijken via onze website.

Lees meer
20 mei 2015

Deze tien landen zijn door naar de finale!

In een spannende halve finale waarin Trijntje namens Nederland helaas niet door is naar de finale werden tien andere finalisten bekendgemaakt. Dit zijn ze, alle tien, op een rij!

Lees meer
20 mei 2015

Trijntje vanavond te gast bij RTL Late Night

Trijntje Oosterhuis schuift vanavond aan bij RTL Late Night, dat vertelde ze vanmorgen bij Bart Arens in Aan de Slag op Radio NPO2. Bij Humberto Tan blikt zij terug op haar Songfestival-avontuur van de afgelopen twee weken.

Lees meer
20 mei 2015

Meer dan 3.3 miljoen Nederlanders keken naar Trijntje op het Eurovisie Songfestival

Dinsdagavond stemde Nederland massaal af op het Eurovisie Songfestival. Meer dan 3.3 miljoen mensen bekeken de eerste halve finale met Trijntje Oosterhuis dat werd uitgezonden bij AVROTROS op NPO1 en dat zijn er meer dan vorig jaar toen The Common Linnets meededen. Tijdens het optreden van Trijntje Oosterhuis liep het aantal kijkers op naar meer dan 4 miljoen!

Lees meer
19 mei 2015

Loting voor de finale

Na de show vond de persconferentie plaats waarin gelijk geloot werd voor de finale.

Lees meer
19 mei 2015

Nederland stemt Trijntje wel door via tweede scherm

Via ons tweede scherm was Nederland het meest positief over het optreden van Trijntje.

Lees meer
19 mei 2015

Trijntje helaas niet door naar de finale

Ondanks haar fantastische optreden heeft Trijntje Oosterhuis helaas niet genoeg stemmen gehaald om in de finale op 23 mei te staan.

Lees meer
19 mei 2015

Een spetterende eerste halve finale!

Vanavond was de eerste van de twee halve finales van het Eurovisie Songfestival. De show was in één woord; spectaculair! Lees het verslag van de show hier.

Lees meer
19 mei 2015

De hashflag!

Tijdens het Eurovisie Songfestival kun je gebruikmaken van de Twitter hashflags!

Lees meer
19 mei 2015

De vakjury heeft gesproken!

Gisteravond was een belangrijke avond voor alle vakjury's.

Lees meer
19 mei 2015

Maik de Boer en Sascha Visser te gast in het SongfestivalCafé!

Vanavond, donderdag 21 en zaterdag 23 mei presenteren Vivienne van den Assem en Patrick Martens het SongfestivalCafé vanuit VondelCS in Amsterdam!

Lees meer
18 mei 2015

Beoordeel live mee tijdens de uitzending

Wil je tijdens het Songfestival zelf ook punten uitdelen aan de deelnemende landen? Dat kan!

Lees meer
18 mei 2015

Wens Trijntje succes!

Vanavond is het zover, dan staat Trijntje Oosterhuis met haar ‘Walk along’ in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. Heel Nederland zal vanavond aan de buis gekluisterd zijn in de hoop dat Trijntje ons wederom naar de finale zingt. Dinsdagmiddag had Trijntje haar laatste succesvolle repetitie.

Lees meer
18 mei 2015

Trijntje kiest definitief voor broekpak

Trijntje heeft haar keuze voor haar outfit gemaakt. Na meerdere outfits uitgeprobeerd te hebben in de repetities, heeft Trijntje Oosterhuis de keuze laten vallen op het broekpak!

Lees meer
18 mei 2015

Vlekkeloze derde repetitie Trijntje

Maandagmiddag heeft Trijntje haar derde repetitie in een volle Wiener Stadthalle afgerond. Dit keer had ze slechts eenmaal de tijd om haar lied te zingen, dit verliep geheel vlekkeloos. Bekijk de eerste beelden hier!

Lees meer
18 mei 2015

Andere outfit voor Trijntje

Trijntje heeft bij de repetitie vandaag geen jurk, maar een broekpak aan.

Lees meer
18 mei 2015

De spanning stijgt...

Vanmiddag en vanavond staan er twee generale repetities gepland, waarvan één door de internationale vakjury’s wordt beoordeeld. Vanavond wordt dus al 50% van de eindscore van de halve finale bepaald! Daarnaast zullen we vandaag ook weten wat Trijntje aantrekt tijdens haar optreden dinsdagavond...

Lees meer
18 mei 2015

Vanavond een nieuwe aflevering van 60 Jaar Songfestival

Vanavond in 60 Jaar Songfestival speciale aandacht voor de jaren 1990-1993 van het Eurovisie Songfestival. Bekende Nederlanders blikken onder andere terug op de optredens van Barbara Dex en Willeke Alberti.

Lees meer
17 mei 2015

Trijntje over haar Songfestival avontuur

Zaterdagmiddag spraken Cornald Maas en Trijntje Oosterhuis met elkaar over het Songfestival avontuur van Trijntje. Hoe ervaart ze het tot nu toe, wat vindt ze van alle commentaar op haar jurk en hoe gaat ze zich voorbereiden op haar optreden van aanstaande dinsdag? Bekijk het interview!

Lees meer
16 mei 2015

De allerlaatste Hot or Not!

We hebben, op één na, alle deelnemers gehad.

Lees meer