Nieuws

21 mei 2015

Loting voor de finale (deel 2)

In een persconferentie na de tweede halve finale moesten alle deelnemers loten in welk deel van de finale op zaterdag 23 mei ze moeten optreden. Zie hieronder de uitkomst van de loting:

Lees meer
21 mei 2015

Deze tien landen zijn door naar de finale!

In een spannende, laatste halve finale zijn de laatste tien finalisten bekendgemaakt. Dit zijn ze, alle tien, op een rij!

Lees meer
21 mei 2015

Verslag: De tweede halve finale!

Vanavond was de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. Onder andere Zweden, Noorwegen en Israël stonden op het songfestival-podium.

Lees meer
21 mei 2015

Vanavond de tweede halve finale!

Vanavond is de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. Zeventien landen strijden vanavond om de tien laatste finale plaatsen voor de grande finale aanstaande zaterdag. Vanmiddag wordt er nog één keer gerepeteerd voordat de show losbarst.

Lees meer
21 mei 2015

Walk Along hit in Tadzjikistan!

Walk Along van Trijntje Oosterhuis is een grote hit in Tadzjikistan! Op dit moment staat het Songfestival-lied van Trijntje op positie negen in de iTunes hitlijst van het Aziatische land.

Lees meer
21 mei 2015

Vanavond op tv: 60 Jaar Songfestival!

Vanavond in 60 Jaar Songfestival speciale aandacht voor de jaren 2005 tot en met 2010 van het Eurovisie Songfestival. Bekende Nederlanders blikken onder andere terug op de optredens van de band Lordi en Treble met hun Amambanda.

Lees meer
20 mei 2015

Massaal getwitterd over het Songfestival

Het Eurovisie Songfestival heeft maar liefst 41 miljoen live-impressies opgeleverd in Nederland. Dit betekent dat Tweets over het Songfestival maar liefst 41 miljoen keer in de Twitter-feed van gebruikers die op dat moment ingelogd waren, zijn verschenen. In totale live-publiek van Tweets bedroeg 420.000 gebruikers.

Lees meer
20 mei 2015

Kijk vanavond naar het SongfestivalCafé!

Kijk vanavond naar het SongfestivalCafé! Zodra de laatste act van de tweede halve finale voorbij is, start de uitzending live vanuit VondelCS. Je kan het SongfestivalCafé bekijken via onze website.

Lees meer
20 mei 2015

Deze tien landen zijn door naar de finale!

In een spannende halve finale waarin Trijntje namens Nederland helaas niet door is naar de finale werden tien andere finalisten bekendgemaakt. Dit zijn ze, alle tien, op een rij!

Lees meer
20 mei 2015

Trijntje vanavond te gast bij RTL Late Night

Trijntje Oosterhuis schuift vanavond aan bij RTL Late Night, dat vertelde ze vanmorgen bij Bart Arens in Aan de Slag op Radio NPO2. Bij Humberto Tan blikt zij terug op haar Songfestival-avontuur van de afgelopen twee weken.

Lees meer
20 mei 2015

Meer dan 3.3 miljoen Nederlanders keken naar Trijntje op het Eurovisie Songfestival

Dinsdagavond stemde Nederland massaal af op het Eurovisie Songfestival. Meer dan 3.3 miljoen mensen bekeken de eerste halve finale met Trijntje Oosterhuis dat werd uitgezonden bij AVROTROS op NPO1 en dat zijn er meer dan vorig jaar toen The Common Linnets meededen. Tijdens het optreden van Trijntje Oosterhuis liep het aantal kijkers op naar meer dan 4 miljoen!

Lees meer
19 mei 2015

Loting voor de finale

Na de show vond de persconferentie plaats waarin gelijk geloot werd voor de finale.

Lees meer
19 mei 2015

Nederland stemt Trijntje wel door via tweede scherm

Via ons tweede scherm was Nederland het meest positief over het optreden van Trijntje.

Lees meer
19 mei 2015

Trijntje helaas niet door naar de finale

Ondanks haar fantastische optreden heeft Trijntje Oosterhuis helaas niet genoeg stemmen gehaald om in de finale op 23 mei te staan.

Lees meer
19 mei 2015

Een spetterende eerste halve finale!

Vanavond was de eerste van de twee halve finales van het Eurovisie Songfestival. De show was in één woord; spectaculair! Lees het verslag van de show hier.

Lees meer
19 mei 2015

De hashflag!

Tijdens het Eurovisie Songfestival kun je gebruikmaken van de Twitter hashflags!

Lees meer
19 mei 2015

De vakjury heeft gesproken!

Gisteravond was een belangrijke avond voor alle vakjury's.

Lees meer
19 mei 2015

Maik de Boer en Sascha Visser te gast in het SongfestivalCafé!

Vanavond, donderdag 21 en zaterdag 23 mei presenteren Vivienne van den Assem en Patrick Martens het SongfestivalCafé vanuit VondelCS in Amsterdam!

Lees meer
18 mei 2015

Beoordeel live mee tijdens de uitzending

Wil je tijdens het Songfestival zelf ook punten uitdelen aan de deelnemende landen? Dat kan!

Lees meer
18 mei 2015

Wens Trijntje succes!

Vanavond is het zover, dan staat Trijntje Oosterhuis met haar ‘Walk along’ in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. Heel Nederland zal vanavond aan de buis gekluisterd zijn in de hoop dat Trijntje ons wederom naar de finale zingt. Dinsdagmiddag had Trijntje haar laatste succesvolle repetitie.

Lees meer