Nieuws

16 mei 2015

Trijntje gaat door naar de finale!

Volgens de pers in Wenen gaat Trijntje Oosterhuis met haar 'Walk Along' door naar de finale. In het perscentrum kan alle pers een voorspelling doen. Op dit moment denken zij dat Nederland met Trijntje Oosterhuis de finale gaat halen!

Lees meer
16 mei 2015

Songfestival-kandidaten op social media

Nu het Eurovisie Songfestival op het punt staat om los te barsten, zijn bijna alle Songfestival-kandidaten in Wenen. Via social media houden zij op ons de hoogte van hun activiteiten tijdens het #ESF15.

Lees meer
16 mei 2015

Hot or Not: Duitsland!

Tijd voor een nieuwe Hot or Not! Deze keer wordt Duitsland onder de loep genomen. Duimpje omhoog of omlaag? Stemmen kan hier!

Lees meer
15 mei 2015

Aan de Slag! vanuit Wenen

In de week van het Songfestival zendt het Radio 2-programma Aan de Slag! live uit vanuit Wenen.

Lees meer
15 mei 2015

Hot or Not: Nederland!

Tot aan de laatste week voor het Eurovisie Songfestival 2015 in Wenen nemen we elke dag twee Eurovisie Songfestival deelnemers onder de loep. Deze keer onze eigen Trijntje Oosterhuis!

Lees meer
15 mei 2015

Succesvolle tweede repetitie Trijntje

Vrijdagochtend mocht Trijntje Oosterhuis voor de tweede keer haar 'Walk Along' repeteren op het podium van het Eurovisie Songfestival. Onder het oog van de aanwezige pers in de zaal zong ze stralend haar inzending drie keer.

Lees meer
15 mei 2015

Trijntje beslist later over jurk

Trijntje had vrijdagmiddag haar tweede persconferentie na haar tweede succesvolle repetitie.

Lees meer
15 mei 2015

Hot or Not: Zwitserland!

Tijd voor een nieuwe Hot or Not! Deze keer wordt Zwitserland onder de loep genomen. Duimpje omhoog of omlaag? Stemmen kan hier!

Lees meer
15 mei 2015

Maikel gaat naar Wenen!

De winnaar van de reis naar Wenen is Maikel Maas!

Lees meer
15 mei 2015

Wat heeft vandaag voor ons in petto?

Vandaag is weer een belangrijke dag, de tweede repetitie van Trijntje Oosterhuis! Een tweede moment om dingen te testen en de puntjes op de i te zetten. Wij kunnen alvast verklappen dat de regisseur nieuwe dingen wil proberen. Wij houden je op de hoogte!

Lees meer
14 mei 2015

Do vervangt Hind in Nederlandse vakjury

Zangeres en presentatrice Do vervangt Hind in de Nederlandse vakjury tijdens het Eurovisie Songfestival.

Lees meer
14 mei 2015

Israël, Zweden en IJsland repeteren vandaag!

Vandaag start de vierde dag vol repetities. Onder andere Israël, Zweden en IJsland starten vandaag met hun eerste repetities.

Lees meer
14 mei 2015

Nederlands decor op het Eurovisie Songfestival

Het prachtige decor van het Eurovisie Songfestival in de Stadthalle in Wenen is gemaakt in Nederland. Wij spraken met Remco Hek en Antoine de Haas van 'Unbranded' over dit gigantische project.

Lees meer
14 mei 2015

Hot or Not: Polen

Tot aan de laatste week voor het Eurovisie Songfestival 2015 in Wenen nemen we elke dag twee Eurovisie Songfestival deelnemers onder de loep. Deze keer is het de beurt aan Polen!

Lees meer
14 mei 2015

Hot or Not: Slovenie!

Tijd voor een nieuwe Hot or Not! Deze keer wordt Slovenië onder de loep genomen. Duimpje omhoog of omlaag? Stemmen kan hier!

Lees meer
13 mei 2015

Cornald Maas bespreekt de concurrentie van Trijntje Oosterhuis

Na afloop van alle repetities van de eerste halve finale bespreekt Cornald Maas de concurrentie van Trijntje Oosterhuis. Bekijk het interview hier!

Lees meer
13 mei 2015

Hot or Not: Israël

Nadav vertegenwoordigt Israël op het Eurovisie Songfestival met zijn ‘Golden Boy’. Heeft dit lied potentie voor goud? Hot or Not? Stemmen kan hier!

Lees meer
13 mei 2015

Eerste repetitie Trijntje Oosterhuis meest bekeken op YouTube

De repetitie van Trijntje Oosterhuis is op YouTube tot dusver het meest bekeken. Tot nu toe is de video die op het officiële kanaal van het Eurovisie Songfestival staat zo’n 113.000 keer bekeken.

Lees meer
13 mei 2015

Repetities tweede halve finale starten vandaag

Vandaag beginnen de repetities voor de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. Onder andere Litouwen, Noorwegen en Portugal starten met hun eerste repetitie.

Lees meer
13 mei 2015

Presentatrices dragen maar liefst twaalf outfits

De presentatrices van het Eurovisie Songfestival dragen in totaal maar liefst twaalf outfits tijdens het grootste liedjesfestijn. Alle outfits zijn speciaal voor hen ontworpen en gemaakt.

Lees meer