Nieuws

30 apr 2015

Hot or Not: Armenië!

Tot aan de laatste week voor het Eurovisie Songfestival 2015 in Wenen nemen we elke dag twee Eurovisie Songfestival deelnemers onder de loep. Deze keer is het de beurt aan Armenië!

Lees meer
30 apr 2015

Wist je dat er al meer dan 1400 liedjes deelnamen aan het Songfestival?

In de geschiedenis van het Eurovisie Songfestival zijn er veel liedjes de revue gepasseerd, maar wist je dat er al meer dan 1400 liedjes deel hebben genomen aan het Songfestival?

Lees meer
30 apr 2015

Hot or Not: België!

Tot aan de laatste week voor het Eurovisie Songfestival 2015 in Wenen nemen we elke dag twee Eurovisie Songfestival deelnemers onder de loep. Deze keer zijn onze zuiderburen aan de beurt!

Lees meer
29 apr 2015

Hot or Not: Albanië!

Tot aan de laatste week voor het Eurovisie Songfestival 2015 in Wenen nemen we elke dag twee Eurovisie Songfestival deelnemers onder de loep. Deze keer: Albanië!

Lees meer
29 apr 2015

Hot or Not: Moldavië!

Het vijfde land dat beoordeeld wordt is Moldavië. Moldavië wordt vertegenwoordigd door Eduard met zijn lied ‘I Want Your Love’, maar is dit lied ‘Hot or Not’? Geef je mening!

Lees meer
28 apr 2015

Trijntje Oosterhuis te gast bij Opium

Trijntje Oosterhuis is aanstaande donderdag te gast in het televisieprogramma Opium. Samen met een aantal gasten blikken zij vooruit op de aankomende Songfestivalperiode. Wil jij de opnames van deze uitzending bijwonen? Dat kan!

Lees meer
28 apr 2015

Hot or Not: Spanje

Tot aan de laatste week voor het Eurovisie Songfestival 2015 in Wenen nemen we elke dag twee deelnemers onder de loep.

Lees meer
28 apr 2015

Hot or Not: Litouwen

Tot aan de laatste week voor het Eurovisie Songfestival 2015 in Wenen nemen we elke dag twee Eurovisie Songfestival deelnemers onder de loep. Deze keer is Litouwen aan de beurt!

Lees meer
27 apr 2015

Hot or Not: Azerbeidzjan!

Tot aan de laatste week voor het Eurovisie Songfestival 2015 in Wenen nemen we elke dag twee Eurovisie Songfestival deelnemers onder de loep.

Lees meer
27 apr 2015

Hot or Not: Finland!

Vanaf vandaag kan je dagelijks twee Songfestival deelnemers beoordelen. Pertti Kurikan Nimipäivät is de Finse inzending van dit jaar. Geef je hier mening over deze groep!

Lees meer
24 apr 2015

Wist je dat vrouwen een grotere kans hebben om het Songfestival te winnen?

Vrouwen die deelnemen aan het Eurovisie Songfestival hebben een grotere kans om met de eindoverwinning naar huis te gaan. Maar liefst 36 keer werd de finale van het Eurovisie Songfestival gewonnen door een vrouw, met als meest recente winnares Conchita Wurst.

Lees meer
24 apr 2015

Edsilia Rombley geeft punten voor Nederland

Aan Edsilia Rombley dit jaar de eer om namens Nederland de punten te geven tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival 2015 op zaterdag 23 mei. Dat is zojuist bekendgemaakt in het NPO Radio 2 programma Aan De Slag.

Lees meer
23 apr 2015

'Aan de Slag' vanuit Wenen!

Donderdagochtend heeft Bart Arens in zijn NPO Radio 2 programma 'Aan de Slag' bekendgemaakt dat hij in de week van het Eurovisie Songfestival zijn uitzending gaat doen vanuit Wenen.

Lees meer
22 apr 2015

Trijntje Oosterhuis te gast bij De Wereld Draait Door

Trijntje Oosterhuis schuift vanavond aan bij De Wereld Draait Door. Met nog 27 dagen tot de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival blikt zij samen met Matthijs van Nieuwkerk vooruit naar het Eurovisie Songfestival.

Lees meer
21 apr 2015

Wist je dat Nederland het allereerste liedje op het Songfestival zong?

Zestig jaar geleden vond het allereerste Eurovisie Songfestival plaats in Zwitserland. Jetty Pearl mocht als eerste kandidaat in de geschiedenis van het Songfestival haar liedje ‘De vogels van Holland’ ten gehore brengen.

Lees meer
21 apr 2015

Trijntje Oosterhuis komt met nieuw album

Trijntje Oosterhuis brengt een nieuw album uit, genaamd ‘Walk Along’. Naast haar Songfestivalliedje ‘Walk along’ bevat het album nog tien andere nieuwe tracks die door Anouk werden geschreven en geproduceerd. Trijntje werkte al eerder samen met Anouk in 2012.

Lees meer
20 apr 2015

Songfestivalfeest op NPO Radio 5

NPO Radio 5 Nostalgia zendt maandag 18 mei een thema-avond uit over 60 jaar Eurovisie Songfestival.

Lees meer
14 apr 2015

Top 5: Bizarre acts op het Songfestival

Tijdens het Eurovisie Songfestival zijn in de loop der jaren veel acts de revue gepasseerd. Om een overzicht te krijgen van deze soms bizarre, indrukwekkende maar toch vooral leuke acts die deel hebben genomen aan het Eurovisie Songfestival hebben wij er een aantal op een rijtje gezet.

Lees meer
13 apr 2015

Wist je dat: Er in 1969 vier winnaars waren?

Het Eurovisie Songfestival viert dit jaar haar 60-jarig jubileum. In deze zestig jaar zijn er veel opmerkelijke en bizarre gebeurtenissen geweest. Wist je bijvoorbeeld dat er vier winnaars waren tijdens het Songfestival in 1969?

Lees meer
13 apr 2015

Oud Songfestivalwinnares Getty Kaspers in KRO De Wandeling

De laatste Nederlandse winnares van het Eurovisie Songfestival, Getty Kaspers, is maandagavond te zien in ‘KRO De Wandeling’. Dit jaar is het 40 jaar geleden dat Nederland voor het laatst het Eurovisie Songfestival won. Getty bezorgde met haar groep Teach-In de laatste overwinning van Nederland met het lied ‘Ding-a-Dong’.

Lees meer