Nieuws

08 apr 2015

Voorbereidingen Songfestival 2015 in volle gang

De voorbereidingen op het Eurovisie Songfestival in de Wiener Stadthalle zijn in volle gang. De eerste vrachtwagens met materiaal zijn gearriveerd en de hal is geheel doorzocht door de politiehonden, dit alles om het Songfestival in mei vlekkeloos te laten verlopen!

Lees meer
08 apr 2015

Trijntje ontmoet concurrentie

Volgende week zaterdag, 18 april vindt de 7de editie plaats van Eurovision in Concert: het jaarlijkse voorproefje op het Eurovisie Songfestival. De organisatie wist maar liefst 23 deelnemende landen te strikken om hun liedje te komen promoten in Nederland.

Lees meer
24 maa 2015

Het Grote Songfestivalboek

Dinsdagmiddag is 'Het Grote Songfestivalboek' gepresenteerd; een boek vol opzienbare verhalen en leuke weetjes over het Songfestival. De auteurs Richard van de Crommert en Dave Boomkens hebben met het boek een compleet overzicht gemaakt over 60 jaar Songfestival.

Lees meer
23 maa 2015

Trijntje als vierde in de eerste halve finale

Zojuist heeft de EBU de startvolgorde van beide halve finales bekend gemaakt. De volgorde van alle optredens is bepaald door de producten van de show in Wenen. Trijntje gaat als vierde haar lied 'Walk Along' ten gehore brengen.

Lees meer
17 maa 2015

NPO Best laat gouden Songfestivals herleven

Vanwege het 60-jarig jubileum van het Eurovisie Songfestival en het feit dat het precies veertig jaar geleden is dat Nederland voor het laatst het Eurovisie Songfestival won, staat NPO Best van vrijdag 27 tot en met maandag 30 maart in het teken van het Eurovisie Songfestival.

Lees meer
16 maa 2015

Elnur Huseynov vertegenwoordigt Azerbeidzjan

De keuze wie Azerbeidzjan dit jaar moet vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival is gevallen op Elnur Huseynov, dit heeft de Azerbeidjaanse omroep intern besloten. Elnur zingt namens Azerbeidzjan het nummer ‘Hour Of The Wolf’.

Lees meer
16 maa 2015

Måns Zelmerlöw wint Melodifestivalen Zweden

Het Zweedse Nationale Songfestival, Melodifestivalen, is beslist: Måns Zelmerlöw reist voor Zweden af naar Wenen met zijn nummer ‘Heroes’. Måns wint met een recordaantal punten waardoor hij de overwinning van ABBA met ‘Waterloo’ in 1974 van de troon stoot.

Lees meer
16 maa 2015

Mørland & Debrah Scarlett voor Noorwegen naar Wenen!

Noorwegen wordt in Wenen vertegenwoordigt door het duo Mørland & Debrah Scarlett. Dit is besloten tijdens de nationale voorronde ‘Melodi Grand Prix’. Mørland & Debrah Scarlett gaan Noorwegen naar de finale proberen te zingen met het nummer ‘A Monster Like Me’.

Lees meer
16 maa 2015

Guy Sebastian zingt Tonight Again

De Australische omroep SBS heeft zojuist bekendgemaakt wat de inzending van Guy Sebastian voor het Eurovisie Songfestival in Wenen is. Guy zingt zijn eigen geschreven nummer ‘Tonight Again’.

Lees meer
16 maa 2015

The Makemakes vertegenwoordigen Oostenrijk

The Makemakes gaan het gastland Oostenrijk vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Wenen. Tijdens de nationale voorrondes, ‘Wier Singt Für Österreich?’, is de keuze gevallen op de rockband. The Makemakers gaan proberen het succes van Conchita Wurst te evenaren met hun lied ‘I Am Yours’.

Lees meer
13 maa 2015

Armeense groep Genealogy compleet

Het zesde en laatste lid van de groep Genealogy is bekendgemaakt. Inga Arshakyan gaat samen met de overige vijf leden van Genealogy voor Armenië naar het Eurovisie Songfestival. Samen gaan zij het lied ‘Face The Shadow’ ten gehore brengen.

Lees meer
12 maa 2015

Polina Gagarina gaat voor Rusland naar het Eurovisie Songfestival

Polina Gagarina gaat namens Rusland naar het Eurovisie Songfestival 2015. Polina brengt het lied ‘A Million Voices’ ten gehore dat geschreven is door een internationaal team van songwriters.

Lees meer
11 maa 2015

Loïc Nottet presenteert ‘Rhythm Inside’

Loïc Nottet gaat België tijdens de eerste halve finale van het Songfestival het lied ‘Rhythm Inside’ zingen. Nadat gistermiddag dertig seconden van de Belgische inzending prijs waren gegeven, is gisterenavond het hele nummer uitgebracht.

Lees meer
10 maa 2015

Tsjechië maakt inzending bekend

Tsjechië doet voor het eerst sinds het jaar 2009 weer mee aan het Eurovisie Songfestival en stuurt het gelegenheidsduo Marta Jandová en Václav Noid Bárta. Vandaag hebben zij het liedje bekend gemaakt; 'Hope Never Dies'.

Lees meer
10 maa 2015

Monika Kuszyńska naar Songfestival

De Poolse omroep TVP heeft beslist dat Monika Kuszyńska Polen vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival. Monika gaat in de tweede halve finale haar ballad ‘In The Name Of Love’ ten gehore brengen.

Lees meer
09 maa 2015

Voltaj voor Roemenië naar het Songfestival

Roemenië heeft gisteravond hun keuze voor Wenen bekendgemaakt. Tijdens het Roemeense Nationale Songfestival, Selecţia Naţională, is besloten dat de pop-rockband Voltaj met hun lied ‘De la capăt’ afreist naar Wenen.

Lees meer
09 maa 2015

Electro Velvet vertegenwoordigt het Verenigd Koninkrijk

Het duo Electro Velvet vertegenwoordigt het Verenigd Koninkrijk op het Eurovisie Songfestival, dit heeft de Britse omroep BBC zaterdag bekend gemaakt. Het duo, dat bestaat uit Alex Larke en Bianca Nicholas, zingt het vrolijke elektro-jazznummer ‘Still In Love With You’.

Lees meer
09 maa 2015

Portugal stuurt Leonor Andrade naar Wenen

Tijdens het Portugese Nationale Songfestival, Festival da Canção, is besloten dat Portugal op het Eurovisie Songfestival vertegenwoordigt wordt door Leonor Andrade. Zij gaat dit doen met het nummer ‘Há um Mar que nos Separa’.

Lees meer
06 maa 2015

Duitse winnaar Nationale Songfestival haakt af

Niet de winnaar Andreas Kümmert, maar de nummer twee Ann Sophie vertegenwoordigt Duitsland op het Eurovisie Songfestival in Wenen. Andreas Kümmert vindt zichzelf naar eigen zeggen nog niet goed genoeg voor het internationale publiek.

Lees meer
05 maa 2015

Griekenland kiest voor Maria-Eleni Kyriakou

Griekenland gaat tijdens het Eurovisie Songfestival vertegenwoordigd worden door Maria-Eleni Kyriakou. Dit is bepaald tijdens het Griekse nationale Songfestival. Maria won de Griekse voorronde met haar ballad ‘One Last Breath’.

Lees meer