Nieuws

10 maa 2015

Tsjechië maakt inzending bekend

Tsjechië doet voor het eerst sinds het jaar 2009 weer mee aan het Eurovisie Songfestival en stuurt het gelegenheidsduo Marta Jandová en Václav Noid Bárta. Vandaag hebben zij het liedje bekend gemaakt; 'Hope Never Dies'.

Lees meer
10 maa 2015

Monika Kuszyńska naar Songfestival

De Poolse omroep TVP heeft beslist dat Monika Kuszyńska Polen vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival. Monika gaat in de tweede halve finale haar ballad ‘In The Name Of Love’ ten gehore brengen.

Lees meer
09 maa 2015

Voltaj voor Roemenië naar het Songfestival

Roemenië heeft gisteravond hun keuze voor Wenen bekendgemaakt. Tijdens het Roemeense Nationale Songfestival, Selecţia Naţională, is besloten dat de pop-rockband Voltaj met hun lied ‘De la capăt’ afreist naar Wenen.

Lees meer
09 maa 2015

Electro Velvet vertegenwoordigt het Verenigd Koninkrijk

Het duo Electro Velvet vertegenwoordigt het Verenigd Koninkrijk op het Eurovisie Songfestival, dit heeft de Britse omroep BBC zaterdag bekend gemaakt. Het duo, dat bestaat uit Alex Larke en Bianca Nicholas, zingt het vrolijke elektro-jazznummer ‘Still In Love With You’.

Lees meer
09 maa 2015

Portugal stuurt Leonor Andrade naar Wenen

Tijdens het Portugese Nationale Songfestival, Festival da Canção, is besloten dat Portugal op het Eurovisie Songfestival vertegenwoordigt wordt door Leonor Andrade. Zij gaat dit doen met het nummer ‘Há um Mar que nos Separa’.

Lees meer
06 maa 2015

Duitse winnaar Nationale Songfestival haakt af

Niet de winnaar Andreas Kümmert, maar de nummer twee Ann Sophie vertegenwoordigt Duitsland op het Eurovisie Songfestival in Wenen. Andreas Kümmert vindt zichzelf naar eigen zeggen nog niet goed genoeg voor het internationale publiek.

Lees meer
05 maa 2015

Griekenland kiest voor Maria-Eleni Kyriakou

Griekenland gaat tijdens het Eurovisie Songfestival vertegenwoordigd worden door Maria-Eleni Kyriakou. Dit is bepaald tijdens het Griekse nationale Songfestival. Maria won de Griekse voorronde met haar ballad ‘One Last Breath’.

Lees meer
05 maa 2015

Guy Sebastian voor Australië naar Eurovisie Songfestival

Australië wordt op het 60e Eurovisie Songfestival vertegenwoordigd door Guy Sebastian. Welk lied Guy gaat zingen in Wenen is nog niet bekend. Wat al wel bekend is, is dat de performance een Australische tint gaat hebben.

Lees meer
03 maa 2015

The Common Linnets winnen de Edison Popprijs

The Common Linnets hebben een Edison Award gewonnen in de categorie pop. De prestigieuze muziekprijs werd maandagavond uitgereikt in Amsterdam. De band kreeg de prijs voor het gelijknamige album ‘The Common Linnets’.

Lees meer
02 maa 2015

Nederlands tintje aan deelname Hongarije

BOGGIE gaat Hongarije vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2015. Zij zijn gekozen tot winnaars tijdens het Hongaarse Nationale Songfestival A Dal 2015. Hierin streden zij met acht andere kandidaten voor de deelname aan het Eurovisie Songfestival in Wenen.

Lees meer
02 maa 2015

Pertti Kurikan Nimipäivät wint in Finland

De winnaar van het Finse Nationale Songfestival is bekend; de band Pertti Kurikan Nimipäivät gaat Finland vertegenwoordigen op het Songfestival. In een spetterende finale ging Pertti Kurikan Nimipäivät er met de zege vandoor. Opvallend; de leden van de band zijn verstandelijk gehandicapt.

Lees meer
02 maa 2015

Moldavië stuurt Eduard Romanyuta naar het Eurovisie Songfestival

Tijdens het Moldavische nationale Songfestival, O Melodie Pentru Europa, is besloten dat Eduard Romanyuta Moldavië gaat vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2015. ‘I Want Your Love’ is het nummer waarmee hij een gooi gaat doen naar de eindoverwinning.

Lees meer
02 maa 2015

Maraaya vertegenwoordigt Slovenië!

Tijdens de finale van de Sloveense nationale voorronde, Evrovizijska melodija, is de groep Maraaya gekozen om Slovenië te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2015 in Wenen. Zij doen dit met het nummer Here For You.

Lees meer
02 maa 2015

Molly Sterling gaat voor Ierland naar Wenen

Molly Sterling gaat Ierland vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival. Dit is bepaald tijdens het Ierse Nationale Songfestival. Molly gaat Ierland met haar lied ‘Playing With Numbers’ vertegenwoordigen tijdens de eerste helft van de tweede halve finale op 21 mei.

Lees meer
26 feb 2015

Top 5: Hoogst scorende optredens

Tijdens het Eurovisie Songfestival zijn in de loop der jaren veel acts de revue gepasseerd. Om een overzicht te krijgen van deze soms bizarre, indrukwekkende maar toch vooral leuke acts hebben wij er een aantal op rijtje gezet. Deze week de acts die het hoogste puntentotaal hebben behaald tijdens het Eurovisie Songfestival.

Lees meer
25 feb 2015

Albanië verandert van lied

Elhaida Dani, de Albanese kandidaat van het Eurovisie Songfestival 2015, gaat met een ander lied aantreden op het Songfestival dan waarmee zij het Nationale Songfestival won.

Lees meer
23 feb 2015

Letland stuurt Aminata naar Wenen

In een spannende finale van de voorronde voor het Eurovisie Songfestival, getiteld Supernova, heeft Aminata Savadogo in Letland haar concurrenten achter zich gelaten. Met haar eigen gecomposeerde 'Love injected' kreeg Aminata de meeste stemmen van het publiek.

Lees meer
23 feb 2015

'Goodbye to yesterday' inzending Estland

De finale van het zeer populaire 'Esti Laul' (voorrondes Eurovisie Songfestival) is gewonnen door Elina Born & Stig Rästa met het liedje 'Goodbye to yesterday'. Het duo gaat Estland vertegenwoordigen in de eerste halve finale op dinsdag 19 mei.

Lees meer
23 feb 2015

Litouwen stuurt een duet naar Wenen

De afgelopen acht weken hebben twaalf artiesten in Litouwen gestreden in een nationaal Songfestival. De kijkers en een professionele jury kozen uit alle deelnemers voor Monika Linkytė en Vaidas Baumila met 'This Time'.

Lees meer
18 feb 2015

Nadav Guedj gaat voor Israël naar het Eurovisie Songfestival

Nadav Guedj gaat Israël vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2015. Deze keuze is gemaakt tijdens het Israëlische nationale Songfestival, Rising Star. Met welk liedje hij Israël in Wenen gaat vertegenwoordigen, is nog niet bekend.

Lees meer