Nieuws

05 maa 2015

Guy Sebastian voor Australië naar Eurovisie Songfestival

Australië wordt op het 60e Eurovisie Songfestival vertegenwoordigd door Guy Sebastian. Welk lied Guy gaat zingen in Wenen is nog niet bekend. Wat al wel bekend is, is dat de performance een Australische tint gaat hebben.

Lees meer
03 maa 2015

The Common Linnets winnen de Edison Popprijs

The Common Linnets hebben een Edison Award gewonnen in de categorie pop. De prestigieuze muziekprijs werd maandagavond uitgereikt in Amsterdam. De band kreeg de prijs voor het gelijknamige album ‘The Common Linnets’.

Lees meer
02 maa 2015

Nederlands tintje aan deelname Hongarije

BOGGIE gaat Hongarije vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2015. Zij zijn gekozen tot winnaars tijdens het Hongaarse Nationale Songfestival A Dal 2015. Hierin streden zij met acht andere kandidaten voor de deelname aan het Eurovisie Songfestival in Wenen.

Lees meer
02 maa 2015

Pertti Kurikan Nimipäivät wint in Finland

De winnaar van het Finse Nationale Songfestival is bekend; de band Pertti Kurikan Nimipäivät gaat Finland vertegenwoordigen op het Songfestival. In een spetterende finale ging Pertti Kurikan Nimipäivät er met de zege vandoor. Opvallend; de leden van de band zijn verstandelijk gehandicapt.

Lees meer
02 maa 2015

Moldavië stuurt Eduard Romanyuta naar het Eurovisie Songfestival

Tijdens het Moldavische nationale Songfestival, O Melodie Pentru Europa, is besloten dat Eduard Romanyuta Moldavië gaat vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2015. ‘I Want Your Love’ is het nummer waarmee hij een gooi gaat doen naar de eindoverwinning.

Lees meer
02 maa 2015

Maraaya vertegenwoordigt Slovenië!

Tijdens de finale van de Sloveense nationale voorronde, Evrovizijska melodija, is de groep Maraaya gekozen om Slovenië te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2015 in Wenen. Zij doen dit met het nummer Here For You.

Lees meer
02 maa 2015

Molly Sterling gaat voor Ierland naar Wenen

Molly Sterling gaat Ierland vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival. Dit is bepaald tijdens het Ierse Nationale Songfestival. Molly gaat Ierland met haar lied ‘Playing With Numbers’ vertegenwoordigen tijdens de eerste helft van de tweede halve finale op 21 mei.

Lees meer
26 feb 2015

Top 5: Hoogst scorende optredens

Tijdens het Eurovisie Songfestival zijn in de loop der jaren veel acts de revue gepasseerd. Om een overzicht te krijgen van deze soms bizarre, indrukwekkende maar toch vooral leuke acts hebben wij er een aantal op rijtje gezet. Deze week de acts die het hoogste puntentotaal hebben behaald tijdens het Eurovisie Songfestival.

Lees meer
25 feb 2015

Albanië verandert van lied

Elhaida Dani, de Albanese kandidaat van het Eurovisie Songfestival 2015, gaat met een ander lied aantreden op het Songfestival dan waarmee zij het Nationale Songfestival won.

Lees meer
23 feb 2015

Letland stuurt Aminata naar Wenen

In een spannende finale van de voorronde voor het Eurovisie Songfestival, getiteld Supernova, heeft Aminata Savadogo in Letland haar concurrenten achter zich gelaten. Met haar eigen gecomposeerde 'Love injected' kreeg Aminata de meeste stemmen van het publiek.

Lees meer
23 feb 2015

'Goodbye to yesterday' inzending Estland

De finale van het zeer populaire 'Esti Laul' (voorrondes Eurovisie Songfestival) is gewonnen door Elina Born & Stig Rästa met het liedje 'Goodbye to yesterday'. Het duo gaat Estland vertegenwoordigen in de eerste halve finale op dinsdag 19 mei.

Lees meer
23 feb 2015

Litouwen stuurt een duet naar Wenen

De afgelopen acht weken hebben twaalf artiesten in Litouwen gestreden in een nationaal Songfestival. De kijkers en een professionele jury kozen uit alle deelnemers voor Monika Linkytė en Vaidas Baumila met 'This Time'.

Lees meer
18 feb 2015

Nadav Guedj gaat voor Israël naar het Eurovisie Songfestival

Nadav Guedj gaat Israël vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2015. Deze keuze is gemaakt tijdens het Israëlische nationale Songfestival, Rising Star. Met welk liedje hij Israël in Wenen gaat vertegenwoordigen, is nog niet bekend.

Lees meer
16 feb 2015

Servië kiest voor Bojana Stamenov

Tijdens het Servische Songfestival ‘Countdown To Vienna’ is bekend geworden dat de zangeres Bojana Stamenov Servië gaat vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival 2015. Zij gaat dit doen met het nummer ‘Ceo Svet Je Moj’.

Lees meer
16 feb 2015

María Ólafsdóttir vertegenwoordigt IJsland op het Eurovisie Songfestival

IJsland heeft haar inzending voor het Eurovisie Songfestival 2015 gekozen. Na drie liveshows van het IJslandse Songfestival Söngvakeppnin, is de keuze gevallen op de zangeres María Ólafsdóttir. Zij gaat IJsland vertegenwoordigen met het nummer ‘Unbroken’.

Lees meer
16 feb 2015

Il Volo voor Italië naar het Eurovisie Songfestival

De groep Il Volo gaat Italië vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2015. Dit is besloten tijdens het Festival di Sanremo, een Italiaans liedjesfestival dat ieder jaar gehouden wordt in de stad Sanremo. Zij zullen Italië vertegenwoordigen met het lied 'Grande amore'.

Lees meer
12 feb 2015

Armenië presenteert; Genealogy!

Armenië gaat tijdens het Eurovisie Songfestival vertegenwoordigd worden door de groep Genealogy; vijf Armeense artiesten van ieder continent plus één artiest uit Armenië. Wie er deel uit gaan maken van deze groep is nog niet bekend.

Lees meer
11 feb 2015

Australië doet eenmalig mee aan het Eurovisie Songfestival

Australië gaat eenmalig meedoen aan het Eurovisie Songfestival. Dit heeft de organisatie ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum besloten. Omdat Australië eenmalig mee doet, staat het land direct in de finale.

Lees meer
10 feb 2015

Conchita Wurst krijgt wassenbeeld

Conchita Wurst is binnenkort te bewonderen in het wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds in Wenen, Oostenrijk. Dit is bepaald door middel van een stemming onder de bezoekers van het wassenbeeldenmuseum. Conchita heeft maanden lang op nummer één gestaan.

Lees meer
09 feb 2015

Anti Social Media wint nationaal Songfestival Denemarken.

Tijdens een spectaculaire liveshow heeft Denemarken haar keuze voor het Eurovisie Songfestival bekendgemaakt. De pop-rockband Anti Social Media gaat Denemarken vertegenwoordigen met het liedje ‘The way you are’. De keuze is gemaakt op basis van een vakjury en televoting.

Lees meer