Nieuws

16 feb 2015

Servië kiest voor Bojana Stamenov

Tijdens het Servische Songfestival ‘Countdown To Vienna’ is bekend geworden dat de zangeres Bojana Stamenov Servië gaat vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival 2015. Zij gaat dit doen met het nummer ‘Ceo Svet Je Moj’.

Lees meer
16 feb 2015

María Ólafsdóttir vertegenwoordigt IJsland op het Eurovisie Songfestival

IJsland heeft haar inzending voor het Eurovisie Songfestival 2015 gekozen. Na drie liveshows van het IJslandse Songfestival Söngvakeppnin, is de keuze gevallen op de zangeres María Ólafsdóttir. Zij gaat IJsland vertegenwoordigen met het nummer ‘Unbroken’.

Lees meer
16 feb 2015

Il Volo voor Italië naar het Eurovisie Songfestival

De groep Il Volo gaat Italië vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2015. Dit is besloten tijdens het Festival di Sanremo, een Italiaans liedjesfestival dat ieder jaar gehouden wordt in de stad Sanremo. Zij zullen Italië vertegenwoordigen met het lied 'Grande amore'.

Lees meer
12 feb 2015

Armenië presenteert; Genealogy!

Armenië gaat tijdens het Eurovisie Songfestival vertegenwoordigd worden door de groep Genealogy; vijf Armeense artiesten van ieder continent plus één artiest uit Armenië. Wie er deel uit gaan maken van deze groep is nog niet bekend.

Lees meer
11 feb 2015

Australië doet eenmalig mee aan het Eurovisie Songfestival

Australië gaat eenmalig meedoen aan het Eurovisie Songfestival. Dit heeft de organisatie ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum besloten. Omdat Australië eenmalig mee doet, staat het land direct in de finale.

Lees meer
10 feb 2015

Conchita Wurst krijgt wassenbeeld

Conchita Wurst is binnenkort te bewonderen in het wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds in Wenen, Oostenrijk. Dit is bepaald door middel van een stemming onder de bezoekers van het wassenbeeldenmuseum. Conchita heeft maanden lang op nummer één gestaan.

Lees meer
09 feb 2015

Anti Social Media wint nationaal Songfestival Denemarken.

Tijdens een spectaculaire liveshow heeft Denemarken haar keuze voor het Eurovisie Songfestival bekendgemaakt. De pop-rockband Anti Social Media gaat Denemarken vertegenwoordigen met het liedje ‘The way you are’. De keuze is gemaakt op basis van een vakjury en televoting.

Lees meer
03 feb 2015

Jubileumfeest Eurovisie Songfestival in Londen

Vanwege de viering van het 60-jarig jubileum van het Eurovisie Songfestival organiseert de Britse omroep BBC een speciaal jubileumfestival; ‘Eurovision Song Contest’s Greatest Hits’.

Lees meer
02 feb 2015

Cyprus is terug van weggeweest!

De Cypriotische inzending voor het Eurovisie Songfestival is bekend. Singer- and songwriter Giannis Karagiannis gaat Cyprus vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival.

Lees meer
02 feb 2015

Zwitserland kiest voor Mélanie

Mélanie René gaat Zwitserland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2015. Dit is zaterdag tijdens de liveshow op de Zwitserse televisie bekend gemaakt.

Lees meer
26 jan 2015

Dit zijn de presentatrices van het Eurovisie Songfestival 2015

Dit zijn de vier presentatrices van het Eurovisie Songfestival 2015 in Wenen, Oostenrijk. Mirjam Weichselbraun, Alice Tumler en Arabella Kiesbauer gaan er voor zorgen dat de zestigste editie van het festival op rolletjes loopt. Conchita Wurst neemt de greenroom onder haar hoede.

Lees meer
26 jan 2015

Trijntje zingt 'Walk Along' in de 1e halve finale

Maandagmiddag is door middel van een loting, vanuit het stadhuis in Wenen, bepaald dat Trijntje Oosterhuis haar 'Walk Along' zingt in de eerste helft van de eerste halve finale op 19 mei 2015.

Lees meer
26 jan 2015

Vanmiddag: loting halve finales

Vanmiddag is in het stadhuis van Wenen de loting voor de halve finales van het Eurovisie Songfestival 2015. Met deze loting wordt bepaald welke landen in eerste en tweede halve finale optreden.

Lees meer
23 jan 2015

Frankrijk stuurt Lisa Angell

Lisa Angell zal Frankrijk vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2015. Dit heeft de Franse omroep France2 vandaag bekendgemaakt.

Lees meer
20 jan 2015

Eurovisie Songfestival-podium in Wenen

De Oostenrijkse omroep ORF heeft het ontwerp van het Eurovisie Songfestival-podium bekendgemaakt. Het podium lijkt op een groot oog maar er zit zoveel meer achter het idee. Het oog is een portal en vormt een brug tussen artiesten, delegaties en publiek, in de zaal en over de hele wereld.

Lees meer
19 jan 2015

The Common Linnets winnaar Popprijs 2014

The Common Linnets hebben de Popprijs 2014 gewonnen. The Common Linnets namen de meest prestigieuze prijs voor Nederlandse popmuziek, bestaande uit een geldbedrag van 10.000 euro en een beeld van Theo Mackaay, op zaterdag 17 januari 2015 tijdens Noorderslag in ontvangst. De uitreiking was live te horen op NPO 3FM en te zien bij de NOS op NPO 3.

Lees meer
16 jan 2015

Georgië kiest voor Nina!

Tijdens het Nationaal Songfestival van Georgië, is Nina Sublati door het publiek en de internationale vakjury verkozen tot kandidate. Zij gaat Georgië vertegenwoordigen met het nummer ‘Warrior’. Dit nummer heeft Nina zelf geschreven. Emmelie de Forest, die in 2013 1e werd voor Denemarken, zat onder andere in de vakjury.

Lees meer
15 jan 2015

The Common Linnets winnen EBBA Award

De winnaars van de 2015 European Border Breakers Awards (EBBA), die worden uitgereikt aan de beste nieuwe Europese rock- en popmuzikanten en bands die over de grens succesvol zijn met hun muziek, werden vanavond geëerd tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen. De grootste winnaars van de avond waren The Common Linnets, die met een overweldigende hoeveelheid stemmen de ‘Public Choice Award’ wonnen.

Lees meer
14 jan 2015

Edurne gaat naar het Eurovisie Songfestival

Net als in Nederland gingen ook in Spanje de geruchten rond dat een ‘groot’ artiest mee ging doen aan het Eurovisie Songfestival.

Lees meer
12 jan 2015

Eerste deelnemers Eurovisie Songfestival

Naast Trijntje Oosterhuis, die Nederland gaat vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival, zijn er al meerdere deelnemers bekendgemaakt. Bekijk ze hier!

Lees meer