Nieuws

03 feb 2015

Jubileumfeest Eurovisie Songfestival in Londen

Vanwege de viering van het 60-jarig jubileum van het Eurovisie Songfestival organiseert de Britse omroep BBC een speciaal jubileumfestival; ‘Eurovision Song Contest’s Greatest Hits’.

Lees meer
02 feb 2015

Cyprus is terug van weggeweest!

De Cypriotische inzending voor het Eurovisie Songfestival is bekend. Singer- and songwriter Giannis Karagiannis gaat Cyprus vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival.

Lees meer
02 feb 2015

Zwitserland kiest voor Mélanie

Mélanie René gaat Zwitserland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2015. Dit is zaterdag tijdens de liveshow op de Zwitserse televisie bekend gemaakt.

Lees meer
26 jan 2015

Dit zijn de presentatrices van het Eurovisie Songfestival 2015

Dit zijn de vier presentatrices van het Eurovisie Songfestival 2015 in Wenen, Oostenrijk. Mirjam Weichselbraun, Alice Tumler en Arabella Kiesbauer gaan er voor zorgen dat de zestigste editie van het festival op rolletjes loopt. Conchita Wurst neemt de greenroom onder haar hoede.

Lees meer
26 jan 2015

Trijntje zingt 'Walk Along' in de 1e halve finale

Maandagmiddag is door middel van een loting, vanuit het stadhuis in Wenen, bepaald dat Trijntje Oosterhuis haar 'Walk Along' zingt in de eerste helft van de eerste halve finale op 19 mei 2015.

Lees meer
26 jan 2015

Vanmiddag: loting halve finales

Vanmiddag is in het stadhuis van Wenen de loting voor de halve finales van het Eurovisie Songfestival 2015. Met deze loting wordt bepaald welke landen in eerste en tweede halve finale optreden.

Lees meer
23 jan 2015

Frankrijk stuurt Lisa Angell

Lisa Angell zal Frankrijk vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2015. Dit heeft de Franse omroep France2 vandaag bekendgemaakt.

Lees meer
20 jan 2015

Eurovisie Songfestival-podium in Wenen

De Oostenrijkse omroep ORF heeft het ontwerp van het Eurovisie Songfestival-podium bekendgemaakt. Het podium lijkt op een groot oog maar er zit zoveel meer achter het idee. Het oog is een portal en vormt een brug tussen artiesten, delegaties en publiek, in de zaal en over de hele wereld.

Lees meer
19 jan 2015

The Common Linnets winnaar Popprijs 2014

The Common Linnets hebben de Popprijs 2014 gewonnen. The Common Linnets namen de meest prestigieuze prijs voor Nederlandse popmuziek, bestaande uit een geldbedrag van 10.000 euro en een beeld van Theo Mackaay, op zaterdag 17 januari 2015 tijdens Noorderslag in ontvangst. De uitreiking was live te horen op NPO 3FM en te zien bij de NOS op NPO 3.

Lees meer
16 jan 2015

Georgië kiest voor Nina!

Tijdens het Nationaal Songfestival van Georgië, is Nina Sublati door het publiek en de internationale vakjury verkozen tot kandidate. Zij gaat Georgië vertegenwoordigen met het nummer ‘Warrior’. Dit nummer heeft Nina zelf geschreven. Emmelie de Forest, die in 2013 1e werd voor Denemarken, zat onder andere in de vakjury.

Lees meer
15 jan 2015

The Common Linnets winnen EBBA Award

De winnaars van de 2015 European Border Breakers Awards (EBBA), die worden uitgereikt aan de beste nieuwe Europese rock- en popmuzikanten en bands die over de grens succesvol zijn met hun muziek, werden vanavond geëerd tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen. De grootste winnaars van de avond waren The Common Linnets, die met een overweldigende hoeveelheid stemmen de ‘Public Choice Award’ wonnen.

Lees meer
14 jan 2015

Edurne gaat naar het Eurovisie Songfestival

Net als in Nederland gingen ook in Spanje de geruchten rond dat een ‘groot’ artiest mee ging doen aan het Eurovisie Songfestival.

Lees meer
12 jan 2015

Eerste deelnemers Eurovisie Songfestival

Naast Trijntje Oosterhuis, die Nederland gaat vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival, zijn er al meerdere deelnemers bekendgemaakt. Bekijk ze hier!

Lees meer
08 jan 2015

Nieuwjaarsconcert met Trijntje, Ilse en Guus

Op zondag 11 januari presenteert Frits Sissing vanuit het Concertgebouw in Amsterdam het 'Nieuwjaarsconcert met Guus, Ilse & Trijntje'. Tijdens het concert bezingen Guus Meeuwis, Ilse DeLange en Trijntje Oosterhuis de grote Hollandse meesters. Zij brengen een muzikaal eerbetoon aan onder anderen Vincent van Gogh, Johannes Vermeer en Rembrandt van Rijn.

Lees meer
29 dec 2014

Albanië kiest voor Elhaida

Albanië wordt vertegenwoordigd door Elhaida Dani. Een jury heeft bepaald dat Elhaida met haar balade ‘Diell’ naar het Eurovisie Songfestival in Wenen gaat. De Albanese Minister van Buitenlandse Zaken heeft via Twitter Elhaida gefeliciteerd.

Lees meer
12 dec 2014

'Walk Along' op nummer 1!

De Eurovisie Songfestival-inzending van Trijntje Oosterhuis, 'Walk Along', is in één dag tijd op de eerste plaats in de iTunes-hitlijst terecht gekomen!

Lees meer
11 dec 2014

Het nummer heet 'Walk Along'

'Walk Along' is het nummer waarmee Trijntje Oosterhuis Nederland gaat vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival.

Lees meer
04 dec 2014

Bekendmaking inzending Trijntje Oosterhuis

Op donderdag 11 december presenteert Trijntje Oosterhuis in het AVROTROS-radioprogramma Gouden Uren op NPO Radio 2 haar inzending voor het Eurovisie Songfestival 2015 in Wenen.

Lees meer
27 nov 2014

The Common Linnets and Friends in Concert

The Common Linnets gaven op 21 juni 2014 een eenmalig thuisconcert met speciale gasten in 'Tuckerville'. Dit concert wordt nogmaals uitgezonden op zaterdag 29 november om 16.45 uur op NPO 1.

Lees meer
17 nov 2014

Julia achtste bij het Junior Songfestival

De 15-jarige Julia uit Zeewolde is zaterdagavond op de achtste plaats geëindigd tijdens het Junior Eurovisie Songfestival op Malta.

Lees meer