10 mei 2017

De Nederlandse vakjury geeft haar punten

Vanavond geeft de Nederlandse vakjury haar punten aan de achttien acts uit de tweede halve finale. De punten van de vakjury tellen voor vijftig procent mee met de uiteindelijke score.

De Nederlandse vakjury bestaat uit:

Gordon Groothedde
Gordon Groothedde is componist, producer en gitarist. Hij werkte samen met onder anderen Nick & Simon, Krezip, Guus Meeuwis en René Froger.

Matthijs van Duijvenbode
Matthijs van Duijvenbode is producer en songwriter. Bovendien is hij de manager en toetsenist van Douwe Bob. Hij speelde vorig jaar tijdens het Eurovisie Songfestival 'Slow Down' in de band van Douwe Bob.

Marjolein Dekkers
Marjolein Dekkers is Hoofd Radio bij Omroep Max. Voorheen werkte ze ook bij verschillende omroepen achter de schermen.

Erica Groeneveld
Erica Groeneveld, ook wel Erica Greenfield, is een zangeres. Ze stond in 2015 in de halve finale van de Duitse Idols: ‘Deutschland sucht den Superstar’.

John Ewbank
John Ewbank is componist, songwriter en muziekproducer. Hij schreef veel hits voor Marco Borsato, zoals ‘Dromen zijn bedrog’, ’Binnen’ en ‘Rood’.

Het oordeel dat de vakjury vanavond velt, telt voor vijftig procent mee bij de eindscore. De overige vijftig procent wordt morgen tijdens de televisie-uitzending bepaald door de televoter.