31 jan 2018

Het Songfestival-nummer is gekozen!

Op zaterdag 3 maart wordt bekendgemaakt met welk nummer Waylon in mei afreist naar Lissabon voor het Eurovisie Songfestival.

De keuze van het nummer is gemaakt door de teams van Waylon en AVROTROS. De officiële bekendmaking van het Songfestival-nummer staat gepland op zaterdag 3 maart. Meer informatie hierover volgt binnenkort.

Vanaf vrijdag 23 februari is Waylon vijf dagen achter elkaar te gast bij 'De Wereld Draait Door'. Hij zingt bij elk bezoek een nieuw lied dat behoort tot de laatste vijf songs waaruit de uiteindelijke keuze is gemaakt. Dit betekent dat Waylon op één van deze avonden het gekozen Songfestival-nummer al ten gehore brengt. Maar op welke avond.... dat blijft de grote vraag!

Loting Waylon gaat Nederland vertegenwoordigen in de eerste helft van de tweede halve finale op donderdag 10 mei 2018. De uiteindelijke startvolgorde wordt bepaald in een later stadium, wanneer alle liedjes zijn bekendgemaakt. Bij kwalificatie gaat Waylon op zaterdag 12 mei 2018 opnieuw de strijd aan in de grote finale.

Benieuwd wie zijn concurrenten zijn? Bekijk de resultaten van de loting.

Volg het Eurovisie Songfestival op Facebook en Twitter om als eerste op de hoogte te zijn van de laatste nieuwtjes rondom het Songfestival.